Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 1 обелен и настърган морков
- 3-4 картофа
- 100 грама кайма, свинска или пилешка
- 10 листенца спанак
- няколко стръка магданоз
- 1 чаена лъжичка краве масло
- 1/2 домат от консерва
- 2 супени лъжици кисело мляко
- 1 цяло яйце или 1 жълтък
Начин на приготвяне:
В тенджера загрейте маслото и запържете лука и моркова. Обелете и нарежете ситно картофите. Прибавете каймата и я задушете, заедно с картофите. Измийте и накъсайте листенцата спанак, прибавете настъргания домат, магданоза и разбъркайте. Изсипете сместа в тава, загрейте фурната на 200 градуса и запечете до готовност. Охладете леко мусаката и я залейте със смес от кисело мляко и яйце или само жълтък, ако още не сте въвели белтъка. Допечете до златиста коричка. Охладете яденето, пасирайте част от него и предложете.
Коментари
Публикуване на коментар