Мусака с кайма, картофи и спанак

Необходими продукти:



  • 1 глава лук
  • 1 обелен и настърган морков
  • 3-4 картофа
  • 100 грама кайма, свинска или пилешка
  • 10 листенца спанак
  • няколко стръка магданоз
  • 1 чаена лъжичка краве масло
  • 1/2 домат от консерва 
  • 2 супени лъжици кисело мляко
  • 1 цяло яйце или 1 жълтък


Начин на приготвяне:

В тенджера загрейте маслото и запържете лука и моркова. Обелете и нарежете ситно картофите. Прибавете каймата и я задушете, заедно с картофите. Измийте и накъсайте листенцата спанак, прибавете настъргания домат, магданоза и разбъркайте. Изсипете сместа в тава, загрейте фурната на 200 градуса и запечете до готовност. Охладете леко мусаката и я залейте със смес от кисело мляко и яйце или само жълтък, ако още не сте въвели белтъка. Допечете до златиста коричка. Охладете яденето, пасирайте част от него и предложете.


Коментари