Необходими продукти:
- 150 грама пилешко месо, филе
- 1 главичка лук
- 1 морков, обелен
- 50 грама царевица
- 30 грама грах
- 3 супени лъжици ориз
- 1 супена лъжица масло
- 1 стрък пресен копър
За таратора:
- 250 грама кисело мляко
- 1 краставичка, обелена и настъргана
- Няколко стръка пресен копър
- 1 скилидка чесън, настъргана
- Малко сол и зехтин
Начин на приготвяне:
Сгорещете маслото и сотирайте лука и месото, нарязано ситно. Добавете граха, маркова, царевицата, ориза и скълцания копър. Разбъркайте и налейте 150 мл вода. Гответе до готовност на ориза и зеленчуците. В купа сложете настърганите краставица, чесън и добавете солта и зехтина. Пригответе айрян с равно съотношение между водата и млякото и прибавете към зелените съставки. Разбъркайте. Поднесете ориза с таратор.
Коментари
Публикуване на коментар