Кюфтета с млечен сос


Необходими продукти: 



  • 250 грама мляно месо смес
  • 1 главичка лук и 1 морков, обелен
  • 400 грама кисело мляко
  • 100 мл прясно мляко
  • 1 чаена лъжичка масло
  • 2 супени лъжици брашно
  • Пресен магданоз за поръска
  • Вода

Начина на приготвяне:

В тенджера налейте вода, сложете лука и маркова цели и оставете да заври. През тава време оформете малки кюфтенца и пуснете във врящия бульон. След готовността им, около 10 минути, прецедете течността, изсипете кюфтетата в друг съд. В чиста тенджера прелейте бульона, към него налейте сместа от кисело, прясно мляко и брашно. Добавете маслото и накрая кюфтенцата. Оставете да къкри на тих огън за 20 минути, разбърквайте от време на време. Поръсете с пресен магданоз. Зеленчуците заделете за супа, те трябваха само за бульона. Намачкайте с вилица и поднесете със сухар.

Коментари