Необходими продукти:
- 250 грама мляно месо смес
- 1 главичка лук и 1 морков, обелен
- 400 грама кисело мляко
- 100 мл прясно мляко
- 1 чаена лъжичка масло
- 2 супени лъжици брашно
- Пресен магданоз за поръска
- Вода
Начина на приготвяне:
В тенджера налейте вода, сложете лука и маркова цели и оставете да заври. През тава време оформете малки кюфтенца и пуснете във врящия бульон. След готовността им, около 10 минути, прецедете течността, изсипете кюфтетата в друг съд. В чиста тенджера прелейте бульона, към него налейте сместа от кисело, прясно мляко и брашно. Добавете маслото и накрая кюфтенцата. Оставете да къкри на тих огън за 20 минути, разбърквайте от време на време. Поръсете с пресен магданоз. Зеленчуците заделете за супа, те трябваха само за бульона. Намачкайте с вилица и поднесете със сухар.
Коментари
Публикуване на коментар